Det är inte bara en liten bonde som finns inuti våra medlemmar utan även en snickare.

Ca 50 personer kom till Culturum och lyssnade på Rune Jansson, finsnickaren på Fället. Som f.d. yrkeslärare tog han sig an den stora klassen med entusiasm och lärde oss hur man väljer virke och visade olika typer av skruv och spik. Men framför allt att man ska förborra, försänka, limma när man monterar ihop en rotfruktslåda eller pergola. För att få ett bra resultat gäller tålamod och tid.

Maggan Hornberg hade tillsammans med Rune tagit fram illustrativa bilder på spaljéer gjorda av kvistar från skogen, blomstöd av hopsnurrat ris, men också ett vacker blått rosentorn från Mottisfont Abbey mm. Många olika bänkar en del så knepiga att man nog måste vara lite mera än halvamatör för att kunna tillverka. En bildkavalkad med foton på från mer spekulativa trädgårdssnickerier till enklare odlingslådor fick igång vår fantasi.
Det fanns något för alla. Sedan försågs alla med ritningar och materialbeskrivningar på 6 olika projekt.


Magister Jansson

...talar till klassen som deltog livligt i undervisningen...

Stapelbara rotsakslådor

Förborra innan ni spikar!

Anita tackar med tulpaner för en intressant och trivsam kväll. Nu är vi många som vill gå på kurs!Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2010