VÅRPROGRAMMET 2018
Frödax
Som tidigare år öppnar Växt och Trädgård sina dörrar enbart för oss innan vårsäsongen startar. Fröleveranserna från Impecta är snyggt uppsatta i bokstavsordning i ställningarna, så det är lätt att hitta just dina fröer. Jordsäckar ligger i högar och väntar på oss tillsammans med mycket annat. Med 20% rabatt är det svårt att låta bli att handla. Ett miniföredrag blir det naturligtvis också. Enbart för medlemmar. Ingen anmälan.
Glöm inte medlemskortet!

Tid: tisdagen den 27 februari kl. 18.00
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Träff för nya medlemmar

Särskild inbjudan sänds till de medlemmar som tillkommit fr.o.m. 2017 och som inte var med förra våren.

Tid: onsdagen den 7 mars kl. 18.30
Plats: Nyköpings Biodlares föreningsgård, Lilla Kungsladugården, NyköpingNyköpings utemiljö
Pat Radestedt, planeringschefen för gata och park i Nyköping, kommer att informera oss om vilka planer man har för 2018 angående kommunens utemiljö. Finns det något tema för året? Vilka platser satsar man på? Har man nya idéer och/eller satsar man på att vidareutveckla gamla? Självodlade eller inköpta växter? Spännande att veta vad som händer i närmiljön.

Tid: torsdagen den 22 mars kl. 18.30
Plats: Nyköpings Folkhögskola, Östra Trädgårdsgatan 3, Nyköping
Tips: Nordiska Trädgårdar
Tid: den 22-25 mars
Plats: Älvsjö-Mässan Mer information om mässan hittar du på www.nordiskatradgardar.se
Rabattkupong i Hemträdgården nr 1/2018

Tips: Farbror Grön
Trosabygdens Trädgårdssällskap inbjuder till föredrag
med Farbror Grön
Tid: söndagen den 18 mars Mer information på www.trosatradgard.se

Foto: Linda Eliasson, bilden beskuren

Genvägar till köksträdgården
Så här års drömmer vi lite till mans om lyckan över att kunna skörda egna grönsaker. Men blir det som man tänkt sig? Rödbetorna torkar bort, sniglarna äter upp salladen, tomaterna mognar jättesent.
Kan Linda Schilén tipsa oss om genvägar till fina grönsaks-sängar? Hon har inspirerat oss förr och helt säkert även denna gång! Ta tillfället i akt och lyssna och lär.

Tid: torsdagen den 12 april kl. 18.30
Plats: Nyköpings Folkhögskola, Östra Trädgårdsgatan 3, Nyköping
Vårblomstring på Arnö
En av 2017 års nya medlemmar har ägnat stor del av sitt liv åt trädgård. Nu är vi välkomna att besöka hans torparträdgård på Arnö. Förutom massor av lökväxter har han runt tomten en egensnickrad gärdsgård. En riktig vårfröjd!

Tid: söndagen den 29 april kl. 14.00
Plats: hos Marinus Mann, Janstorp,
(Strandstuviksvägen, till höger vid skylten Branthäll)
Har du inte egen bil så ring någon i styrelsen och boka plats


Planteringsdax
På en av årets höjdpunkter får vi veta vilka odlingsvärda perenner vi bör ha i våra trädgårdar, nyheter bland träd och buskar m.m. Och vem är bättre lämpad att ge oss denna information om inte Christer Strömberg. Naturligtvis behöver vi också jord, fler fröpåsar och vackra trädgårdsutsmyckningar.
Och på allt får vi 20% rabatt! Ingen anmälan men
enbart för medlemmar.

Glöm inte medlemskortet!

Tid:
onsdagen den 2 maj kl. 18.15
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping
Trädgårdsbesök på Kärrboda
Kärrboda är en gård med anor från 1500-talet. Den ägs av Stefan Uhlinder, konstnär, och Marta Hedin, landskapsarkitekt. Tillsammans skapar de en miljö med många ovanliga växter. Stefan har intressanta provodlingar, som är inspirerade av en rysk hortonom, Ivan Vladimirovitj Mitjurin, som korsade fram nyttiga bär och frukter.
Tid: söndagen den 13 maj kl. 11.00
Plats: hos Stefan Uhlinder och Marta Hedin, Kärrboda gård,

Nyköping Vip´s-Grillen kl. 10.30 om du vill hänga på följebil
Har du inte egen bil så ring någon i styrelsen och boka plats.
Bussutflykt till Vingåker
Vi besöker trädgårdarna Äppelgården och Dimbo. Äppelgården ligger ute i skogen norr om Vingåker. En charmig trädgård, som Per Stening och Eva Lidén har byggt upp under många år. Gamla äppelträd, italienskinspirerad uteplats, annex för bröllopspar, köksland utformad som en portage m.m.
Stort utbud av växter till salu. Den andra i Läppe har skapats av trädgårdsamatören Marita Kindberg Ahlm och hennes man Bengt. Det är en sluttande stenig tomt på 2400 kvm med delvis natur och delvis prydnadsträdgård, surjords-partier, rabatter och stenpartier. Även här finns många fina växter att köpa.

Anmälan till Anita senast den 14/5. Därefter bindande.
Tid: söndagen den 3 juni kl. 08.30. Åter Nyköping senast kl. 16.00. Plats: Teatergatan vid busstationen
Trädgårdsbesök på Lindeborgs Gård
Lindeborgs är en ekologisk gård som arbetar med permakultur inspirerad av Miracle farm i Kanada. Odling av köksväxter sker i upphöjda bäddar med täckodling. En gammal igenvuxen damm har återskapats och på en omöjlig plats har en "forest garden" vuxit fram med träd, bärbuskar och örter. Julia bjuder oss på fika.
Läs mer på deras hemsida www.lindeborgs.com

Tid: måndagen den 11 juni kl. 18.00
Plats: hos Julia Ackerman Lindeborg, Lindeborgs Gård, Vrena

Vip´s-Grillen kl. 17.30 om du vill hänga på följebil.
Har du inte egen bil så ring någon i styrelsen och boka plats.
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2017 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till
Katrineholms Trädgårdsförening
, Runtuna Trädgårdsförening, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)


Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2015 Första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrelsenOm föreningen