VÅRPROGRAMMET 2015
Frödax
Nu startar vi enligt tradition upp odlingsåret 2015 med att träffas på Växt och Trädgård. Ställningarna kommer att vara välfyllda med Impectas nyheter samt mängder av det som vi inte kan vara utan. Dessutom har Pia Lundgren lovat att prata om och visa bilder på bärbuskar. Visste du att det finns champagnefärgade vinbärsbuskar? Du får många tips på nya bekantskaper. Har du möjlighet så ta med dig en egen stol, för det brukar bli trångt om saligheten. Enbart för medlemmar.

Tid: torsdagen den 26 februari kl. 18.00
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Jordgubben Tristan

Träff för nya medlemmar

Särskild inbjudan sänds till de medlemmar som tillkommit fr.o.m. 2014 och som inte var med förra våren.

Och en liten uppmuntran kan komma också...

Tid: onsdagen den 11 mars kl. 18.30
Plats: Biodlarnas föreningsgård, Lilla Kungsladugården, Nyköping

Ormbunkar för din trädgård
Det finns många olika ormbunkar som är härdiga i svenska trädgårdar säger Henrik Morin. Till ord och bild kommer du att få exempel på arter, sorter och hur de kan användas. Ormbunkar pryder sin plats hela sommaren med sin alldeles speciella bladmassa och ökar i popularitet. Henrik är FOR-rådgivare (Fritidsodlingens Riksorganisation) och park- och trädgårdskonsult i Östergötland.

Ingen anmälan. Inget krav på medlemskap.
Tid: onsdagen den 25 mars kl. 18.30
Plats: Olrogsalen, Culturum

Tips: Nordiska Trädgårdar
Tips: Nordiska Trädgårdar Tid: den 26-29 mars 2015

Plats: Älvsjö-Mässan

Mer information om mässan hittar du i dagspressen eller på www.nordiskatradgardar.se
Vill du ladda ner seminarieprogrammet på pdf

Rabattkupong i Hemträdgården nr 1/2015
Nyttodjur i trädgården
De små djur vi oftast märker i trädgården är de vi tror vi inte vill ha och som vi ger en dusch med vattenslangen eller såpvattnet. Men klarar vi oss utan dem? Vad gör de för nytta? Vilka ser vi inte? Inte för att vi ska bli stekelnördar utan för att bli varse vilka små hjältar vi har runt omkring oss har vi bjudit in Jukka Väyrynen för att prata om nyttodjur i våra trädgårdar.

Ingen anmälan. Inget krav på medlemskap.
Tid: tisdagen den 14 april kl. 18.30
Plats: Olrogsalen, Culturum
Tips: Stockholms Trädgårdsmässa
Tid: den 24-26 april 2015
Plats: Kista-mässan
Mer information om mässan hittar du i dagspressen eller på www.sthlmstradgardsmassa.se senare i vår...
(sidan inte tillgänglig nu jan 2015)
Planteringsdax
Ingen vår utan Christer Strömberg! Och inget Planteringsdax utan att man kommer hem med växter man aldrig hört talas om. Christer kan konsten att inspirera oss till att prova på årets nyheter trots att det ibland bara är en pinne i en kruka han visar upp. Märkligt! Som tidigare år lämnar Växt och Trädgård 20% på allt vi handlar. Håll tummarna för fint väder.
Ingen anmälan men enbart för medlemmar.

Tid: tisdagen den 5 maj kl. 18.15
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Utflykt till Linuddens Trädgård
Nu bör det vara rätt tidpunkt för att beskåda blommande magnolior och tidiga rhododendron i trädgården runt Carl Flachs vita hus, numera Björn Cederlunds bostad. Här finns mycket för finsmakare att handla och för varje år utökar han sortimentet. 2014 hade han fantastiska liljor. Vad erbjuds vi 2015?

Tid: onsdagen den 20 maj kl. 18.00
Plats: Linudden Trädgård, Flachens väg 1, Örstigsnäs
Kom till Vip´s-Grillen kl. 17.30 om du vill hänga på följebil
eller inte har egen bil
Besök på Hagnesta
Våra medlemmar Marjut och Lars-Gunnar Närholm visade sin trädgård i samband med Tusen Trädgårdar. Det var i senaste laget för att den skulle komma till sin rätt. Nu, när rhododendron och azaleor bör stå i full blom, är vår förening inbjuden att beskåda deras skötebarn. Har vi tur med vädret tar vi givetvis med oss en fikakorg och njuter av det vackra runt omkring oss.
Tid: torsdagen den 4 juni kl. 18.30
Plats: Hagnesta 1, Nyköping
Kom till Vip´s-Grillen kl. 18.00 om du vill hänga på följebil eller inte har egen bil
Växtloppis
Järnnätterna är över, de flesta växterna är förhoppningsvis utplanterade och vi har koll på vad vi har för mycket av och vad som saknas. Perfekt att besöka ett växtloppis. Vår medlem Annakarin Sundström flyttade för några år sedan till ett äldre hus med igenvuxen trädgård och drar upp växter för att skapa sitt eget paradis. Men naturligtvis vill hon, liksom vi, byta till sig nya sorter, så vi är välkomna hem till henne med bytesväxter eller för att köpa. Bra idé tyckte vi och tackade ja. Kanske inbjuder vädret till en fikastund med egen kaffekorg?
Tid: måndagen den 15 juni kl. 18.30
Plats: Svärtavägen 13, Nyköping
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2014 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)

Samåkning i det lilla formatet

Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2015