VÅRPROGRAMMET 2012
Frödax
Även om det inte har börjat spira i våra trädgårdar ännu så har förhoppningsvis idéer under vintern börjat slå rot. Om inte så blir ett besök på Växt och Trädgård en inspirationskälla och startskott. Kanske funderar du på att så fler perenner? Katrin Lundgren, en av våra duktiga medlemmar, har lovat att berätta om sina erfarenheter och prata om skillnaden mellan sådd av annueller och perenner. Föreningen bjuder på fika. Anmälan senast den 12/2 till Anita Strand. Onsdagen den 15 februari kl. 18.30
Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping


Träff för nya medlemmar

Vad vänter Ni er av ert medlemsskap? Vilka evenemang och studiebesök vill ni vara med på? Särskild inbjudan sänds till de medlemmar som tillkommit fr.o.m. 2011 och som inte var med förra våren.
Plats:l Biodlarnas föreningsgård, Lilla Kungsladugården, Nyköping

torsdagen den 8 mars, kl 18.30Odla för hälsan
Åke Truedsson är, förutom ordförande i Riksförbundet Svensk Trädgård, en av våra största förespråkare för ekologisk grönsaksodling och en otroligt inspirerande föreläsare. Tillsammans med Runtuna Trädgårdsförening har vi planerat in en spännande lördagsförmiddag för våra medlemmar och andra intresserade. Biljetter kommer att börja säljas genom resp. förening den 15 februari. Den 17 mars kl. 12.00 ses vi i Nicolai församlingshem, Hospitalsgatan 2, Nyköping

Tips: Nordiska Trädgårdar
Den 12 - 15 april 2012 äger den stora trädgårdsmässan rum på Älvsjö-Mässan.
Mycket att titta på, fynd att göra och folk att trängas med!
Mer information om mässan hittar du i dagspressen eller på
www.nordiskatradgardar.se
Rabattkupong i Hemträdgården nr 2/2012

Klematiskväll
Jan Lindmark bor i Nykvarn, där han ständigt uppgraderar sina kunskaper om Klematis i egen trädgård. Han har skrivit åtskilliga artiklar och har fått en klematis uppkallad efter sig. Jan vet mer om dessa klättrande skönheter än de flesta av oss och. Denna kväll vill han gärna dela med sig av sitt vetande genom att prata om och visa bilder på på detta populära växtsläkte” .
Onsdagen den 18 april kl. 18.30 i Olrogsalen, Culturum, Nyköping
Planteringsdax
2011 sprängde vi alla gränser vad gäller deltagande i denna programpunkt.
Är vi lika köpsugna 2012? Växt och Trädgård fortsätter att fresta oss med nya korsningar och gamla favoriter. Det har vi inget emot och inte blir det sämre av att vi får 20% rabatt denna kväll. Ingen anmälan men enbart för medlemmar.
Vi ses onsdagen den 2 maj kl. 18.15 hos Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Tips: Vårmarknad på Öknaskolan
Kosläpp - vem vill missa det!! Växtförsäljning från elevodlingarna, folkligt, festligt! Kom i tid - det brukar bli fullt!
På lördagen den 5 maj vid Öknaskolan, Tystberga
Tips: Trädgårdsmarknad
Gammeldags trädgårdsmarknad med växtförsäljning, bakluckeloppis, café, ponnyridning, hästskokastning, hantverksförsäljning, levande musik.
Tid: söndagen den 20 maj kl. 12.00 – 17.00

Plats: Hos Helena Åhlund på Björktorp i Bränn-Ekeby


Vilda örter
Vid den här tidpunkten bör det sticka upp många kända och okända växter i dikesrenar, på ängar och i skogen. Ulla Carlsson, utbildad örtterapeut, kan namn på och användningsområde för de flesta örter och vill att vi ska känna oss hemma även ute i naturen. Hon visar vackra bilder och pratar och vi frågar.
Torsdagen den 24 maj kl. 18.30 i Olrogsalen, Culturum, Nyköping

Besök på Västerljungs Blommor
Nu har ni tillfälle att handla ettåriga växter för urnor, amplar och rabatter. De flesta plantor är uppdrivna på plats av Anette Andersson, som också innehar Camelia Blommor, Påljungs Hage.
Vi är välkomna dit måndagen den 4 juni kl 18.30.
Vill du samåka eller hänga på en följebil kom till Vips-Grillen kl 18.00. Västerljungs Blommor ligger i Västerljung ca 5 km väster om Vagnhärad
Länninge Trädgård
Våren 2011 erhöll Helen Lenninger och hennes man Jan tredje pris i TV8:s programserien "Trädgårdstoppen". Trädgården är öppen för visning några dagar per sommar och vi är välkomna dit.. Runt midsommar är det mycket som blommar och kvällarna är ljusa. Det finns ca 30 sittplatser i trädgården, så ta gärna med en kaffekorg.
Inträdet kostar 60:-.
Föreningen betalar halva inträdet och medlem betalar 30:- (till barncancerfonden) på plats. www.lanningetradgard.blogspot.com.
Tisdagen den 26 juni kl. 18.30. Vid Vip´s-grillen kl 18.00 om du inte har bil eller vill hänga på följebil. Länninge Trädgård, ca 8 km norr om Stigtomta, skylt "Länninge" till vänster, följ skyltar ca 1 km, parkera bakom lagårdsbyggnad.

Samåkning
är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2012 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)


StudiefrämjandetIngvaldstorp


KILA möbler


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2009