VÅRPROGRAMMET 2011
Frödax
I år förflyttar vi oss till Gumsbacken för att få ta del av årets nyheter inom fröområdet. Thomas Andersson har bjudit in en säljare från Nelsons, som ska få oss att drömma om och planera för sommarens rabatter, grönsaksodlingar och krukor. Föreningen bjuder på fika. Anmälan senast den 12/2 till Anita Strand.
Blomsterlandet, Gumsbacken
torsdagen den 17 februari kl.19.00

Träff för nya medlemmar
Särskild inbjudan sänds till de medlemmar som tillkommit fr.o.m. 2010 och som inte var med förra våren.
Tisdagen den 8 mars, kl 18.30 ses vi i Biodlarnas föreningsgård, Lilla KungsladugårdenVåra bästa 10 år hittills - en utställning
Under 2 veckor kommer trädgårdsföreningen att visa upp sig på NK-Villan. Vi har hyrt Lilla industrirummet för att med bilder och material åskådliggöra vad vi har hunnit med sedan starten 1999. Tag med dig trädgårdsintresserade vänner och besök utställningen, även om den till stor del är obemannad. Tid: den 8 - 20 mars kl. 11.00-16.00 alla dagar utom måndagar då det är stängt. Plats: NK-Villan, Behmbrogatan 3, Nyköping

Tips: Nordiska Trädgårdar
Mässan har öppet den 24-27 mars och som vanligt finns alla utställarna på Älvsjö-Mässan i Stockholm. Många intressanta föredrag - mer information om mässan hittar du i dagspressen eller på www.nordiskatradgardar.se

Rabattkupong i Hemträdgården nr 2/2011

Tips: Grön Lördag
Biblioteket har beslutat att damma av den populära trädgårdsmässan Grön Lördag. Den har vilat sedan 2003.

Vi har tackat ja till inbjudan och kommer att finnas på plats för att träffa människor som kan vara intresserade av att vara med i vår förening och höra vad vi kan erbjuda.
Lördagen den 9 april kl. 10.00-14.00 på Culturum.
Trädgårdssnickerier
Vi kan mer än vi tror och med fantasi och handfasta råd ska vi lära oss att tillverka praktiska och vackra trädgårdsdetaljer som t.ex. en spaljé eller varför inte en bänk. Rune Jansson, f.d. träslöjdslärare, visar teoretiskt med hjälp av bilder, ritningar och materialbeskrivningar hur du ska gå till väga.
Kom till Olrogsalen, Culturum torsdagen den 14 april kl. 18.30
Vårmarknad på Öknaskolan Information och tips:
Öknaskolan har beslutat att ersätta Öknadagen med en Vårmarknad. Då kommer det att bli både kosläpp (jättekul!) och växtförsäljning.
Plats: Öknaskolan, lördagen den 7 maj

Planteringsdax
Ett nytt trädgårdsår, en ny handelsträdgård men en gammal tradition. Christer tar emot oss i den nyöppnade Växt & Trädgårdsbutiken i Spelhagen, där han som vanligt får oss att handla spännande växter, som vi aldrig hört talas om. Och det blir ju inte sämre av att vi får 20% rabatt denna kväll. Ingen anmälan men enbart för medlemmar.
Tisdagen den 10 maj kl. 18.15 i Nya Växt & Trädgårdsbutiken, Spelhagsvägen 4.

Nyköpings trädgårdar
Tillsammans med Nyköpings Hembygdsförening gör vi en historisk trädgårdsvandring i Nyköping. Genom valv och trånga passager har vi sett små oaser mitt i stan och önskan är säkert stor på att få ta en närmare titt på dem och höra berättelse över tillblivelsen och kanske få träffa de entusiaster, som sköter om dem .
Vi samlas utanför Rådhuset vid Stora torget torsdagen den 26 maj kl. 18.30

Tips: Växtmarknad
Trädgårdsamatörerna inbjuder till 2011 års växtmarknad med många säljare av vanliga, ovanliga och intressanta växter till "trädgårdsamatörspriser". Och Malmköping bjuder på mycket annat på denna Sörmlänningarnas mötesplats.
Vi ses i Malmköping i samband med deras "Gammaldags marknad" lördagen den 28 maj kl. 08.00-16.30.
Gångar och murar i en Nävekvarnsträdgård
Vi har tidigare besökt Maud och Sven Närholms trädgård och beundrat deras förmåga att skapa så omväxlande "rum" i en ordinärt stor trädgård. Då beundrade vi blomprakten och kombinationerna av bladväxternas färg och form. Men stommen i trädgården är de gångar och murar Sven har gjutit och denna gång är han i centrum.
Kom till Vip´s-Grillen kl. 18.00 tisdagen den 14 juni om du inte har bil.
Vi andra ses kl 18.30 hos hos familjen Närholm, Skogsvägen 14, Nävekvarn
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2011 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2009