HÖSTPROGRAMMET 2016
Besök på Gröna Rosendal
Pernilla Bergström pratade på Frödax om hur hon startade sitt Gröna Rosendal. Nu har vi bokat in ett besök så att vi kan se hennes odlingar och hönor i verkligheten. Och naturligtvis handla i hennes gårdsbutik. Vid fint väder, vilket vi innerligen hoppas, tar vi med kaffekorg. Pernilla kan inte erbjuda sittplatser under tak men det finns några bord och till övriga finns det filtar.
Tid: måndagen den 15 augusti kl. 18.00
Plats: Gröna Rosendal, Björka Rosendal 1, Stigtomta

Linda Schilén tillbaka
Njutbar höstträdgård Även i år har vi bett Linda Schilén komma till Nyköping och inspirera oss med hjälp av både kroppsspråk, tal och bilder. Hon kommer att lära oss njuta av att trädgårdstressen är förbi och att tempot i trädgården är lugnt. Även att njuta av höstens smaker och färger. Efter föredraget kommer vi att enbart se framåt.

Ingen anmälan.
Tid: tisdagen den 30 augusti kl. 18.30
Plats: Fransiscusgården, Nyköping

Tips: Trädgårdens Dag
Nyköpings Trädgårdsförening deltar som vanligt med information om oss och ordnar en liten rolig familjetävling.

Tid: söndagen den 11 september 2014 kl. 10.00-15.00
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Lök- och läsdax
Nu kan vi sluta stressa och vad passar då bättre än att läsa när kvällarna blir längre? En av våra allra nyaste medlemmar, Ingrid Schaffer, är väldigt intresserad av trädgårdslitteratur och kommer till Växt och Trädgård och tipsar oss om både nya och gamla böcker i ämnet.
Samtidigt får vi möjlighet att handla i butiken med 20% rabatt, så kom gärna medan det är ljust men betala efter kl. 18.15. Glöm inte att ta med ditt medlemskort. Vi bjuder på en kopp kaffe/te med bulle. Ingen anmälan men ta gärna med en egen stol.
Tid: onsdagen den 14 september kl. 18.15
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping
En spännande matresa
Hösten är en bra tid för inomhussysslor och att lyssna på intressanta föredragshållare. Dessa två pusselbitar tillsammans blir en kväll med Anita Hedlund. Hon är journalist, bor i Malmköping Sörmland och är intresserad av den sörmländska matkulturen. Hon har skrivit boken "Mat i Malmköping" en härlig blandning av recept och lokala celebriteter. Just nu håller hon på att skriva en bok om en gammal trädgårdsmästare. Trädgård + mat = kultur! Ingen anmälan. Inget krav på medlemskap, så tag gärna med en trädgårdsintresserad vän.

Tid: tisdagen den 18 oktober kl. 18.30
Plats: Olrogsalen, Culturum, Nyköping
Grötafton
Dags för tjuvstart på advent med den allt populärare grötaftonen i den trevliga Oppebykyrkan. En tallrik med nykokt risgrynsgröt och goda smörgåsar med julskinka och ost är vad som väntar. Och naturligtvis en kopp kaffe med pepparkaka därtill. När vi är mätta och belåtna kan vi luta oss bakåt och lyssna på Pia Lundgren, som kommer att visa bilder från den fantastiskt vackra blomsterön Mainau i Bodensjön. Hon arbetade där i sin ungdom och återvände förra året på en blixtvisit med kameran i högsta hugg. Anmälan till Anita senast den 12 november.
Tid: onsdag den 16 november kl. 18.30
Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby

Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2016 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening,
Runtuna Trädgårdsförening, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)
Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2015 Första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrelsenOm föreningen