HÖSTPROGRAMMET 2015
En idérik trädgård
Yvonne och Åke Pettersson har lyckats kombinera skönhet och lekfullhet i sin trädgård samt lite historia. Slingrande stigar tar oss med på en riktig upptäcktsfärd. Stora och små hostor trivs utmärkt ihop med taklök, pipranka och rodgersia. Insprängt i det gröna hittar man trädgårdskonst i olika material. I sitt krypin har Åke samlat på sig gamla sevärdheter.

Torsdagen den 13 augusti kl. 18.30
Vi ses hos Petterssons på Blåbärsvägen 12, OxelösundBesök på Oscarsbergs Trädgård
I våras öppnades Oscarsbergs Trädgård av nya entreprenörer. Ulrika och Micke satsar helhjärtat på att få jobba tillsammans inom ett område som intresserar dem båda. De vill gärna berätta för oss om sina visioner och förhoppningar och tipsa om lämpliga växter i en höstrabatt eller kruka. Naturligtvis blir det tillfälle att handla till förhoppningsvis bra priser.
Ingen anmälan.

Onsdagen den 26 augusti kl. 18.00
Oscarsbergs Trädgård, Oscarsbergsvägen 4, Nyköping

Tips: Trädgårdens Dag
Föreningen deltar som vanligt hos Växt och Trädgård med information om oss och ordnar en liten rolig familjetävling.
Kluriga frågor - men den som söker han finner...

13 september 2014
Vi ses på Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Knöldax
Knölar finns det av många olika sorter men ikväll ska vi få lära oss mer om de som finns under jorden och som vi inte odlar för att äta t.ex. dahlior, iris m.m. Hur planterar man dem? Hur delar man dem? Hur förvarar man de som är frostkänsliga? Var gärna förberedd med egna frågor. Vi bjuder på en kopp kaffe/te med bulle. Ingen anmälan men ta gärna med en egen stol.

Tisdagen den 15 september kl. 18.15
Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping


Kontrast i trädgården
Katrineholms trädgårdsarkitekt Håkan Stenström bor i Sköldinge, där han och hustrun Birgitta har anlagt en underbar trädgård. Håkan är dessutom en duktig fotograf och föredragshållare. Vi har bjudit in honom denna kväll och bett honom att berätta i ord och bild hur man skapar kontrastverkan i trädgården och hur man lockar fram de små detaljerna. Det är ju det som är själva hemligheten i hur man upplever en trädgård. Ingen anmälan. Inget krav på medlemskap, så tag gärna med en trädgårdsintresserad vän.

Torsdagen den 22 oktober kl. 18.30
Olrogsalen, Culturum, Nyköping
Grötafton
Dags för tjuvstart på advent med grötafton i den trevliga Oppebykyrkan. En tallrik med nykokt risgrynsgröt och en smör-gås med julskinka och senap är vad som väntar. Och kaffe med pepparkaka därtill. I år har vi bjudit in Susanne Karlsson, ordföranden för Trädgårdsamatörerna i Östra Sörmland. Hon gör en presentation av STA med lite basinformation och försöker sedan sätta tummen på både likheter och skillnader mellan våra föreningar, så får vi se om vi håller med. Anmälan till Anita senast den 10 november.
Tisdagen den 17 november kl. 18.30
Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby .

Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2015 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)


Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2015