HÖSTPROGRAMMET 2014
Trädgårdsfantasi
Vår förening har några medlemmar som bor på Kryddvägen på Arnö, Nyköping. De erbjuder oss att göra en vandring i deras trädgårdar för att se hur olika även små villaträdgårdar kan se ut. Säkerligen avspeglas ägarnas personligheter i utformningen.
Hur många kryddor som finns blir spännande att se.
Kan man se några trender?

Tid: tisdagen den 12 augusti kl. 18.30
Plats: hos Karin på Kryddvägen 34 på Arnö, Nyköping


Promenad bland grönsaker och blommor.
John och Irene Samuelsson Ohlander odlar sina grönsaker genom att täcka planteringarna med organiskt material för att tillföra näring och mullämnen och skydda odlingarna från avdunstning och ogräs. Ett ekologiskt och miljövänligt sätt att producera sin mat. Margareta Hornbergs trädgård var en naken åker för 2 år sedan. Grisen har flyttat. Nu skapas det fritt och somligt blir bra - annat äter hjortarna upp.
Åk väg 223 till Väster Malma. Vid första röda huset efter örnen på höger sida kan du parkera på åkern bakom växthuset.
Tid: onsdagen den 27 augusti kl. 18.30 Vid Vip´s-Grillen kl. 18.00 om du vill hänga på följebil eller inte har egen bil
Plats: hos Maggan på Solhem, Väster Malma.

Tips: Trädgårdens Dag
Föreningen deltar som vanligt hos Växt och Trädgård med information om oss och ordnar en liten rolig familjetävling.
Kluriga frågor - men den som söker han finner...

Tid: den 14 september 2014
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, NyköpingLök- och frödax
Nu är vi inne i den stora löksättartiden och på Växt och Trädgård är ställningarna fulla med olika typer av lökar från Holland. Men det blir inte så mycket prat om lökar utan om fröer istället. Tomas Tovered från Impecta, Växt och Trädgårds nya fröleverantör, kommer till butiken för att berätta om företaget och hur man samlar in och hanterar fröerna fram till butiksleverans. Kanske får vi bra tips för egen fröinsamling. Ingen anmälan men ta gärna med en egen stol.
Tid: torsdagen den 18 september kl. 18.30
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping


Norsk trädgård
I Norge finns många otroligt vackra trädgårdar och Riksförbundets förbundsdirektör Inger Ekrem har besökt en av dem. Vi har bett henne komma till Nyköping för att berätta om besöket och visa sina jättefina bilder. Det kommer att bli en riktig må-gott-kväll och säkert går vi från Olrogsalen med en drömträdgård på näthinnan. Ingen anmälan. Inget krav på medlemskap, så tag gärna med en trädgårdsintresserad vän.

Tid: tisdagen den 21 oktober kl. 18.30
Plats: Olrogsalen, Culturum, Nyköping
Kurs i trädbeskärning
Det är många som önskat att vi skulle starta en kurs i beskärning och nu kan vi erbjuda intresserade medlemmar en möjlighet att delta. Kursen går i Studiefrämjandets regi och Växt och Trädgårds eminenta Pia Lundgren håller i utbildningen. Det blir 10 sammankomster under hösten och våren till en kostnad av 950:- + litteratur. Läs mer i bifogade blad.

Tid: start onsdagen den 22 oktober kl. 19.00
Plats: Studiefrämjandets lokaler på Brunnsgatan 5, Nyköping
Grötafton
Vår grötafton i väntan på advent har blivit mer och mer populär men än så länge får vi plats i den trevliga Oppebykyrkan. En tallrik med nykokt risgrynsgröt och en god smörgås med julskinka och senap är vad som väntar. Och naturligtvis en kopp kaffe med pepparkaka därpå. Sedan tar Pia Lundgren vid på podiet. Hon kommer att prata om det vi vill för hon är rena rama trädgårdslexikonet. Vi har möjlighet att fråga om varför det blev som det blev i somras eller om våra planer på nästa års projekt är möjliga att sätta i verket. Så fundera på vad du vill ha ett bra svar på innan vi sätter oss till bords. Anmälan till Anita senast den 10 november.
Tid: måndagen den 17 november kl. 18.30
Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2014 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)


Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2014