HÖSTPROGRAMMET 2013
Natur/trädgård = hälsofrämjande
Vi vet alla att vi mår bra när vi vistas i naturen eller pysslar bland våra krukor och rabatter i vår trädgård. Leg. arbetsterapeuten Christina Sjölander (även medlem i vår förening) arbetar på Nynäs och hon vill gärna berätta för oss om verksamheten i Rehabiliteringsträdgården. Hon kommer också att visa den stora köksträdgården nedanför slottet, där många av de plantor, som dras upp i rehabträdgården, hamnar. Tag med kaffekorg för en njutbar kväll i det vackra landskapet. Vid regn fikar vi i växthuset. Ingen anmälan.
Torsdagen den 15 augusti kl. 18.30 eller vid Vip´s-Grillen kl. 17.45 om du vill hänga på följebil eller vill samåka till Nynäs slott, Rehabträdgården

Fotokurs nr 2
På grund av ett jättestort intresse har vi bett nyköpingsfotografen Mikael Ackelman hålla ytterligare kurser i fototeknik.
Det första tillfället i höst är den 21 augusti men den är redan fulltecknad.

Deltagarna har fått separat information.

Tips: Trädgårdens Dag
Nyköpings Trädgårdsförening kommer att medverka med information om trädgårdsföreningen samt ordna en trevlig tävling för alla kunder.

Söndagen den 8 september kl 10.00 - 15.00
Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping
Lökdax
Nu är tiden inne att gräva ner lökar för en färgrik blomning till våren. Pia Lundgren pratar inte bara om lökar, utan även om annat som är aktuellt inför hösten i trädgården. Som vanligt bjuder vi på kaffe och bulle innan vi kör igång.
Frank och Christer bjuder på 20% rabatt på det vi handlar.

Vi brukar bli många, så ta gärna med dig en stol. Ingen anmälan, men enbart för medlemmar.
Torsdag den 12 september kl. 18.15
Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Fotokurs nr 3
Nyköpingsfotografen Mikael Ackelman ger oss för tredje gången detta år tips om hur du på bästa sätt kan fånga ögonblicksbilder och vackra naturbilder med mobilen eller traditionell kamera.

Även detta kurstillfälle den 2 oktober är fullbokat och deltagarna har fått separat information
Den goda jorden
På frågan om vad ni som medlemmar vill lära er mer om svarar många jord och kompost. Därför har vi bett Patrick Björck komma till oss. Han har perennodlingar i Skebokvarn och Malmköping samt blomsterhandel i Malmköping, så han vet vad han pratar om. Han var hos oss 2006 och höll ett mycket uppskattat och inspirerande föredrag. Och han ville gärna komma till oss i Nyköping igen.

Ingen anmälan och även icke medlemmar är välkomna.
Tisdagen den 15 oktober kl. 18.30
Olrogsalen, Culturum
Klint Karins kålrot och mor Kristins böna
Givetvis ska vi ha en Grötafton även i år. Kanske lite tjuvstart på tomtegröt och skinkmacka men desto godare! Som grädden på gröten har vi bjudit in Lena Nygårds, som tillsammans med Matti Wiking Leino har gett ut boken om fröuppropets kulturarv med ovanstående härliga namn.
Hon har arbetat som projektledare för Fröuppropet inom POM på SLU i Alnarp sedan 2002 och denna kväll kommer vi att få höra om odling förr i tiden till hederliga svart-vita bilder.
Anmälan till Anita senast den 15 november.
Onsdagen den 20 november kl. 18.30
Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby

Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2013 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2009