HÖSTPROGRAMMET 2012
Trädgårdsbesök
Som ett genrep före "Tusen Trädgårdar" har Eva och Kjell Arnerdal bjudit in oss till sin jättefina trädgård i Bergshammar. Där finns allt från frodiga grönsakssängar och växthus till rabatter med ståtliga jättestäppliljor och kannor. Eva och Kjell delar intresset för odling och det är svårt att tro att det kan rymmas så mycket på en normalstor villatomt. Ingen anmälan.
Tid: torsdagen den 9 augusti kl. 18.00 för samåkning vid Vip´s-Grillen kl. 17.40
Plats: Familjen Arnerdal, Elins väg 6, Bergshammar

Trädgårdsbesök
Malmbryggshage är ett av de senast byggda områdena i Nyköping och kanske är många nyfikna på hur trädgårdarna där ser ut. Vi får nu tillfälle att titta närmare på en av våra medlemmars ganska så nyanlagda trädgård. På en begränsad yta har de genom familjeråd lyckats få in allas önskemål. Kanske blir det också tid till att gå en runda i området. Ingen anmälan.
Tid: onsdagen den 22 augusti kl. 18.30
Plats: Familjen Thorslund, Lantmästarvägen 14, Malmbryggshage

Tips: Trädgårdens Dag
Nyköpings Trädgårdsförening kommer att medverka med information om trädgårdsföreningen samt ordna en trevlig tävling för alla kunder.
Tid: söndagen den 9 september kl. 10.00 - 15.00
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Lökdax hos Växt och Trädgård
Nu är tiden inne för att gräva ner lökar för en färgrik blomning till våren. Att få information om årets nyheter och inspireras att prova nya färgkombinationer och blomformer är ett måste innan vi går in i vinterdvalan. En kopp kaffe blir väl gott innan vi kör igång?
Ingen anmälan men enbart för medlemmar.
Tid: tisdagen den 11 september kl. 18.15
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Reportage från en resa i Kina
I juni 2010 genomförde en grupp skandinaver (tre danskar, två norrmän och vår föredragshållare) en botanisk expedition i bergsmassiven i västra Yunnan/Tibet. Denna kväll kommer Bengt Carlsson till oss och berättar om och visar bilder från denna resa. Inte nog med det utan han har dessutom med sig krukade rhododendron till försäljning. Låter farligt och frestande....
Ingen anmälan. Även icke-medlemmar är välkomna.
Tid: torsdagen den 27 september kl. 18.30
Plats: Olrogsalen, Culturum, Nyköping
Guadidi Lake 3200 m i Yunnans berg, foto: Bengt Carlsson
Belysning i trädgården
Det blir mörkare för varje kväll och det gäller att använda den på ett positivt sätt. Att placera ut belysning i trädgården ökar trivselfaktorn med många procent. Göran Eriksson från Åkersberga utanför Stockholm har lång erfarenhet av att lära ut denna konst och han kommer att demonstrera för oss teoretiskt i denna lokal och praktiskt i Lena Carlssons trädgård, som ligger en liten bit därifrån. Göran säger att det är enklare än vad man kan tro. Du välkomnas med en kopp kaffe.
Ingen anmälan men enbart för medlemmar.
Tid: den 10 oktober kl. 18.00 för samåkning vid Vip´s-Grillen kl. 17.40
Plats: Bergshammars församlingshem intill kyrkan
Grötafton
För ett år sedan bjöd vi in till en grötkväll på Fransiscusgården och vi tyckte det blev jättetrevligt. Ett vinnande koncept ska man inte överge och vi hoppas på en stor anslutning även denna novemberkväll. Vi har letat rätt på en lika trevlig lokal, samma kokerska och en helt ny föredragshållare. Marina Rydberg, trädgårdsmästare på Waldemarsudde, ska berätta om och visa bilder från sitt arbete med trädgården runt prins Eugens fina hus på Djurgården i Stockholm. Efter gröten naturligtvis!
Anmälan till
Anita Strand senast den 9 november.
Tid: onsdagen den 14 november kl. 18.30
Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2012 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2009