HÖSTPROGRAMMET 2010
Besök hos en ekologisk grönsaksodlare
I Jan Anderssons växthus och odlingsbäddar växer alla de grönsaker Jan berättade om i våras i Olrogsalen och säkert många fler icke nämnda. Han kommer denna kväll att guida oss runt på området och har också utlovat provsmakning. Tag med papper och penna för att notera de sorter du själv vill prova på att odla nästa säsong.

Tid: Torsdagen den 12 augusti kl. 18.00 Samåkning från Vip´s-Grillen kl. 17.15
Plats: Grinda Säteri, Malmköping
Anmälan senast den 9/8 till
Lillemor Carlsson

Hälsoträdgården Lunden
Under våren övertog Benita Hedman Runesson och Tony Edberg växthusen i Oxelösund och flyttade från Marieberg. De visar sina ekologiska odlingar och berättar om trädgården som verktyg för rehabilitering och friskvård. Därefter går vi ut bland alla tomater och plockar till oss själva. Kilopriset får vi reda på där. Läs mer om deras verksamhet på www.halsotradgarden.se Föreningen bjuder på fika med något gott till.

Tid: Torsdagen den 26 augusti kl. 18.30
Plats: Växthusen på Kyrkogårdsvägen 2, Oxelösund
Anmälan senast den 23/8 till
Susanne Hassellöf


Trädgårdens Dag
Ett tips: Trädgårdens Dag Nyköpings Trädgårdsförening kommer att medverka med information om trädgårdsföreningen samt ordna en trevlig tävling för alla kunder.
Kom och testa dina kunskaper om blommor och blader!

Tid: Söndagen den 12 september kl. 10.00 - 14.00
Plats: Växt & Trädgårdsbutiken AB, G:a Oxelösundsvägen 1, Nyköping

Lökdax
Vid denna tid har Christer Andersson fyllt butiken med vanliga och ovanliga lökar. Gör er alltså redo för den stora lökfrossan! För att vi inte ska köpa grisen i säcken, så kommer Christer att visa en hel del bilder. En kopp kaffe/te med bulle bjuder föreningen på.

Tid: Torsdagen den 16/9 kl. 18.15.
Plats: Växt & Trädgårdsbutiken AB, G:a Oxelösundsvägen 1, Nyköping
Anmälan senast den 13/9 till
Anita Strand


Grönsakssnideri
En av våra medlemmar behärskar den fantastiska konsten att förvandla en enkel grönsak till den vackraste blomma. Pam Pettersson Lailang vill visa oss tekniken genom att demonstrera 4-5 olika alster på plats. Hon tar även med sig ett fat med färdigsnidade läckerheter. Finns intresse tar hon gärna emot anmälningar till individuell utbildning vid senare tillfälle.

Tid: Tisdagen den 26 oktober kl. 18.30
Plats: NK-Villan, Behmbrogatan 3, Nyköping
Anmälan senast den 22 oktober till
Margareta Hornberg
Adventsdekorationer
Lagom till advent återvänder vi till växthusen i Oxelösund för att tillsammans med Benita Hedman Runesson och Tony Edberg skapa våra egna kransar eller någon annan typ av dekoration. Deltagaravgiften är kr. 75:- och då får du handledning och fika. Om du inte har eget så finns kransstomme, grönt och ståltråd att köpa. Tag gärna med dig egna tillbehör som band, kottar, krukor eller dylikt. Antalet deltagare är begränsat till 15 personer.

Tid:
Tisdagen den 23 november kl. 18.30
Plats: Hälsoträdgården Lunden, Kyrkogårdsvägen 2, Oxelösund
Anmälan senast den 19/11 till
Marie Uhno
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår i samband med detta att föraren får en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som var 18:50/mil under 2009 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter

så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)

 


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrelsenOm föreningenProgram våren 2009