HÖSTPROGRAMMET 2018
Trädgårdsbesök i Bergshammar
Vi är så glada över att Eva och Kjell Arnerdal än en gång öppnar sin fina trädgård för oss. Det är en trädgård som innehåller nästan allt. Stor köksträdgård, växthus, vackra rabatter med många rariteter och porlande vatten mellan två dammar. Vad kan man mer önska sig en förhoppningsvis fin augustikväll än att strosa omkring och njuta av allt vackert? Ta gärna med fikakorg!

Tid: onsdagen den 15 augusti kl. 18.30
Plats: hos familjen Arnerdal, Elins väg 6, Bergshammar, NyköpingVandring bland träd i Nyköping

Vår "favoritpratare" Christer Strömberg kan Nyköpings planteringar utan och innan. Denna kväll kommer han att guida oss bland träd, som vi kanske inte har upptäckt tidigare, och berätta om deras ursprung och specifika egenskaper.

Kanske har några träd börjat ikläda sig höstskrud så här dags? Bra tillfälle att i lugn och ro uppleva vår stad ur ett grönt perspektiv.

Tid: tisdagen den 28 augusti kl. 17.00
Plats: utanför Stadshuset i Nyköping

Lökdax
Även i år besöker vi Växt och Trädgård när höstens lökar har kommit in. Förutom att vi får frossa i tulpaner, påsk- och pingstliljor m.m. så kommer Ann-Cathrine och Maggan visa oss vilka trädgårdsbloggar som de vill rekommendera som är bra och informativa. Det är en stor kunskapskälla om man lär sig hitta rätt. För att inte tala om inspirationskälla!
Butiken har lovat oss 20% på alla varor (utom de redan nedsatta) och föreningen bjuder på fika med god bulle.
Enbart för medlemmar. Ingen anmälan

Tid:
torsdagen den 13 september kl. 18.15
Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Trädgårdsbelysning
Höst är lika med mörka kvällar och då känns det så trolskt och vackert med en riktigt snygg belysning i trädgården. Bertil Johansson, som till vardags jobbar med belysning av olika slag, kommer upp från Göteborg för att lära oss vilken typ av belysning som passar för att framhäva det vackra i en höstmörk trädgård. Stella Cederholm har lovat att vi får hålla till i hennes trädgård.
Vi har varit på besök där för några år sedan och det är en uppvuxen och kuperad trädgård, som passar perfekt för en demonstration.

Tid: måndagen den 24 september kl. 18.00
Plats: hos Stella Cederholm, Kryddvägen 23, Arnö, Nyköping

Våra pollinerare
Jukka Väyrynen var för några år sedan hos oss och pratade om insekter i trädgården. Han fick nog många av oss att se på dessa smådjur på ett annat sätt. Nu har vi bett honom komma tillbaka och då hålla sig till ämnet pollinerare i trädgården. Han kommer också att lära oss snickra ihop ett insektshotell. Dels för att vi ska ha något att göra under vintern och dels för att hjälpa till med att få fler insekter att besöka våra blommor.

Tid: torsdagen den 25 oktober kl. 18.30
Plats: Nyköpings Folkhögskola, Östra Trädgårdsgatan 3, Nyköping
Grötafton
Självklart ska vi träffas i den trevliga Oppebykyrkan i år också för en grötafton. En tallrik med nykokt risgrynsgröt och goda smörgåsar med julskinka och ost är vad som väntar. Och naturligtvis en kopp kaffe med pepparkaka därtill.
Därefter kommer Maggan att med ord och bild berätta om sin resa till S:t Petersburg. Hon fascinerades bl.a. av deras takodlingar, besökte en trädgårsdsmarknad och fick dessutom möjlighet att se den världsberömda fröbanken, Vavilovinstitutet.

Tid: onsdagen den 21 november kl. 18.30
Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Oppeby, Nyköping

Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken

det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2019 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till
Katrineholms Trädgårdsförening
, Runtuna Trädgårdsförening, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)


Villasysslor


Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2015 Första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrelsenOm föreningen