HÖSTPROGRAMMET 2011
Besök i två trädgårdar i Rosenkälla.
Trädgårdsbesök Vi är denna gång inbjudna till 2 trädgårdar i Rosenkälla. De är varandras motsatser. Den ena trädgården sköts om av Kerttu Leppäkoski och är så full av växter att Kerttu själv ibland blir överraskad. Förhoppningsvis har hon växter till försäljning.
Bosse Engvall däremot har specialiserat sig på en sort, nämligen fuchsior, som trivs jättebra på baksidan av deras radhustomt, som vetter mot en bergsknalle. Nytt samlarobjekt är Oxalis. Men Gunn-Britt får dock plats med en och annan pelargon. Ingen anmälan.
Vi ses onsdagen den 10 augusti kl. 18.30 utanför
Beckasinvägen 14

Att ha en park i stan - besök på Tingshuset
Visst är vi nyfikna på hur Tingshuset ser ut både in- och utvändigt efter de nya ägarnas renovering. Lena Wallin tar emot och guidar oss runt i sin park. Sedan fortsätter guidningen inomhus samtidigt som vi får höra om Tingshusets historia. Lena har lovat att servera kaffe med dopp (föreningen står för notan). Lyckas vi hitta föredragshållare blir det ett kortare föredrag i ämnet odling.

Anmälan till Karin Norling senast den 19 augusti.
Tisdagen den 23 augusti kl 18.30 i Tingshuset, Tingshusplatsen, NyköpingTa en tur till Taxinge
För åttone året i rad arrangerasi trädgårdsmässa i slottsparken vid Taxinge Slott. Här kan besökarna ta del av intressanta föreläsningar, få inspirerande idéer samt handla direkt från utställarna. Nytt för i år är att dei har en samarbetspartner i Svenska Slottsmässor. Svenska Slottsmässor har lång erfarenhet av att arrangera mässor och har bland annat arrangerat julmarknaden Mälarjul på Taxinge Slott under dryga 25 år.
Trädgårdsmässan arrangeras alltid den första helgen i september och i år är det den 2 - 4 septemeber som gäller.
Mässan är öppen för besökare 10 - 17 alla tre dagar.

Tips: Trädgårdens Dag på Växt och Trädgård
Vi deltar som vanligt med pristävling där besökarna kan testa sina kunskaper, gissa vad pumpan väger eller något annat som vi hittar på och vinna priser.

Kom till Växt och Trädgårds nya butik Spelhagsvägen 4,
södagen den 11 september mellan 10 - 15 .Lökdax m.m.
Thomas Andersson på Blomsterlandet har bjudit in Björn Eriksson, en representant för Econova. Han ska dela med sig av sina kunskaper om lökar och växter som bör höstplanteras. Björn kommer också att prata om det alltid lika aktuella ämnet jord och höstarbete i största allmänhet. Efteråt släpps vi loss i butiken och denna kväll får vi 10% rabatt på allt vi handlar. Ingen anmälan.
Kom till torsdagen
Blomsterlandet, Gumsbacken, Nyköping den 15 september kl. 19.00

Tips: Tack för maten -
Öknaskolans skördemarknad

den 24 september kl. 10.00-17.00 på Öknaskolan, Tystberga
"Tack för maten!" kommer att innehålla alltifrån en skördemarknad till föreläsningar om mat och naturbruk, naturstigar, matförsäljning, workshops, musik och mycket mer. En dag för hela familjen, andra naturbrukare eller de som bara vill ha en härlig dag i vår natursköna miljö.
På programmet står idag; Per Morberg signerar sina kokböcker Självplock av majs och potatis Stenåldersgympa Kockduell Gårdsbutik Marknadsgata med utställare Ekocafé Matserveringe Ponnyridning Klapphörna för de mindre
Biblioteksträff
Trädgårdsböcker kommer ut nästan lika ofta som kokböcker, så det är inte så lätt att hålla koll på dem. Och kanske köper vi på oss för många i stället för att göra ett besök på biblioteket och låna hem de vi är nyfikna på. Catharina Thege, som var med och arrangerade Trädgårdsdags på Culturum i april, är väldigt intresserad av trädgård och tar gärna emot oss och pratar om litteratur runt vår hobby. Medan vi dricker kaffe/te med smörgås (som föreningen bjuder på) pratar vi odling sinsemellan. Och det är vi ju bra på. Har du trädgårdsböcker till övers, så tag med dem. Vi ordnar en försäljning och intäkterna går till föreningen.
Anmälan till Anita Strand senast den 17 oktober.
Vi ses på Culturum torsdagen den 20 oktober kl. 18.30
Grötafton
Innan julstöket
sätter igång tänkte vi bjuda in till en mysafton med tomtegröt. Och vi kommer att visa vackra bilder från slottsparker och trädgårdar i södra England från en resa mitt under den härligaste rosperioden. Vi har bokat den trevliga Storstugan på Fransiscusgården, där vi haft flera årsmöten, och vi hoppas på att många tar tillfället i akt att utbyta tankar och erfarenheter med andra medlemmar under angenäma former.
Anmälan till Gertrud Nord senast den 17 november
Vi äter gröten tisdagen den 22 november kl. 18.30 i Fransiscusgården vid Stenkulla.
Samåkning är ju bra för både miljön och plånboken
det är vi väl alla överens om. Bra om man inte hittar också. Vi föreslår att passagerarna betalar föraren en ersättning baserad på den statliga milersättningen, som är 18:50/mil under 2011 .

Vill du ha större utbud av aktiviteter
så går du in på Svensk Trädgårds hemsida www.tradgard.org under Trädgårdsföreningar och ser vad våra systerföreningar har att erbjuda. Vi är alla välkomna till Katrineholms Trädgårdsförening, Runtuna Trädgårdsförening, Telgebygdens Trädgårdssällskap, Trosabygdens Trädgårdssällskap Vingåkers Trädgårdsvänner samt Östra Sörmlands Trädgårdssällskap (Gnesta)Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram våren 2009