Välkomna - nya medlermmar!15 nya medlemmar kom till nymedlemsträff på biodlarnas gård vid Kungsladugården torsdagen den 9:e mars. Ordföranden Anita Strand hälsade alla välkomna och presenterade föreningen och styrelsen.

Sedan visade Maggan Hornberg bilder bl.a från sin snabbtillverkade trädgård, exempel på häckväxter, klätterväxter och blommor, som snabbt blir stora och fina i en ny trädgård. Efter kaffe och macka presenterade alla deltagarna sig och sitt förhållande till trädgård. Det kom upp mycket prat om vad man gör med styv lerjord, bocashi, kampen mot rådjur och sniglar mm.

Betr bokashi - där fick vi verkligen lära oss nåt nytt. Bokashi kompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet.

Till sist drogs vinster från gratislotteriet, och alla fick ta med sig en vinst.


Jättekrissla - snabbväxande - och hög!

Varsågod - ta gratisfrön...

Bambupinnar och snören - vips har du en fin ettårshäck! Eller med blomsterbönor - lite mera matigt.

Granplantor tar lite längre tid...men en bra häck kan man skaffa gratis

Ni måste prova bokashi - omvandlar allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring

Jorden får nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. Kolet binds i jorden istället för att bli koldioxid och näringsämnena finns kvar.

Hon hade tur - och visste vad hon ville vinna!.


Blombok med bilder av Sune Jonsson - man tackar!
Text Anna-Stina Andersson. Bilder Maggan Hornberg
.
Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2010