Nya tider på Lindeborgs Gård

Nyköpings Trädgårdsförenings besök på Lindeborgs Gård avslutade vårprogrammet.
Drygt 50 medlemmar + 7 barn kom för att se vad Julia och Carl Lindeborg har byggt upp på 6 år. De övertog en ganska förfallen gård för att förverkliga sin dröm om att få jobba med ekologisk odling, visa att det går att leva med naturen och vara en del av den.

De har byggt ut den gamla lagården med en konferensbyggnad och då enbart använt naturliga material främst från egen skog. En flock får håller landskapet öppet runt husen.

I den första köksträdgården odlar de för egna hushållet och måltider i samband med konferenser, då det endast serveras vegetariska måltider. Nu bygger de terrassodlingar för köksväxter i sluttningen ner mot Hallbosjön, för de planerar att öppna en vegetarisk restaurant i en gammal lada.

Gårdens gråvatten renas av ett nyinstallerat biologiskt avlopp. Ett mycket intressant besök och vi kunde inte låta bli att inspireras av Julias drivkraft. Till sin hjälp har de anställt Sina, som kom till dem från Tyskland för 4 år sedan som volontär. Hon var vår guide under kringvandringen medan Julia och 2 volontärer kokade kaffe..


Sina, som kom till dem från Tyskland guidar besökarna

Äppelodlingen ser ut som en jättestor


sparrisodling och är inspirerad av Miracle Farm i Kanada.


Julia bjuder på kaffe

som smakar särskilt gott i regnet


Vad glor du på!

Text: Anita Strand, bilder: Anita Strand och Vivi Nordberg
Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2010 Tillbaka till första sidan