Många medlemmar kom på Årsmötet trots snöproblem!Gamla Tingshusets stora sal fylldes med drygt 90 medlemmar när årsmötet den 3 februari gick av stapeln.
Inställda tåg och problem med snöröjning är inget som hindrar de trogna medlemmarna att komma.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingarna där Ann-Cathrine Simmingsköld valdes in som ny ordförande efter Anita Strand som flyttat till Lycksele. Sussi Lundgren valdes till vice ordförande och Anna-Stina Andersson ledamot. Kassör Marita Larsson, webbansvarig Margareta Hornberg. Till ny ordinarie ledamot valdes AnnaGreta Lorenzen.

Avtackning av Anita Strand och
Per Olov Pettersson kommer att hållas vid ett senare tillfälle.

Efter kaffe och mackor hälsade vi Lena Israelsson välkommen. Hon behöver knappast någon introduktion - hon har ju skrivit en mängd böcker om odling och deltagit i program om trädgård under många år.
Hon valde denna gång att tala om sina favoriter när det gäller ätbart i trädgården. Hon talade bl a om Trädgårdsportlak som är en gammal kulturväxt och odlades redan på medeltiden. Bladen är rika på omega 3-fettsyror och E-vitamin. De milt syrliga bladen används som t ex spenat, i soppor eller i sallader. En favorit. Frilandgurkor som är krokiga men som SMAKAR gurka och inte bara vatten. Salladshuvudet Little Gem. Bara några exempel i den långa raden av nyttigheter vi kan odla i våra land. Men hon inledde med att tala om vikten av att vi håller god mullhalt i våra jordar, med täckodling och tillskott av mullämnen.
__________________________________________________________________________________________

Vi tackar våra lotterisponsorer: Bildmakare Gunilla Gottås Wallin, Blomster Design i Oxelösund, City Gross, Eliassons Järn Oxelösund, Grönborgs Handelsträdgård, Henningslunds Fruktodling, Holmgrens Färg, ICA Kvantum Oxelösund, ICA Supermarket Oppeby, Jordgubbarna Trädgårdsprodukter, Jula, Stigtomta Kvarn, Stigtomta
Växtförädling, Söderbergs Bil, Växt & Trädgård, Willab Garden och Täljegårdsprodukter
samt några till som vill verka men inte synas...Bönor av alla sorter är odlingsvärda men bland dom godaste är

Borlottibönan tycker Lena. Den måste ni odla!

Missa inte det nya rosa vinbärsorten, Pink champagne.

Lena uppskattade vår föreningsmugg!
Text bilder Margareta Hornberg

Till första sidanLänkarTrädgårdsproffsStyrellsenOm föreningenProgram hösten 2010